2018: Bruggeman neemt DBBS over

Het bedrijf DBBS is in 1993 opgericht in Huy en specialiseerde zich in de loop der jaren in de productie van aperitieven op basis van vers, met de hand geperst fruitsap. Het merk ZiZi Coin Coin is het paradepaardje van DBBS dat zijn productgamma uitbreidde met merken als Couille de Singe of Monkey Balls. DBBS is actief op de Belgische markt en in buurlanden, waaronder Frankrijk en Nederland. De kwaliteit en uitzonderlijke smaak van deze lokale, Belgische merken zijn echte troeven voor het gamma “local heroes”.

2017: Bruggeman neemt Inspirits Premium Drinks over

  Door deze overname lijft Bruggeman de merken Joseph Guy, Jachtbitter, Café Marakesh, Gorter Jenever, Sonnema Berenburg (H. Jansen) in. Dankzij de overname is Bruggeman vertegenwoordigd in de Benelux en verovert het de leiderspositie in de jenevercategorie met merken als Peterman, Smeets en Hertekamp in de Belux en Olifant, Goblet en Gorter in Nederland.

2015: Bruggeman ontpopt zich tot een echte challenger op de alcoholische-drankenmarkt in de Benelux.

Wij blijven investeren in onze jeneverbranche door de Nederlandse jenevermerken Olifant, Smeets en Goblet bij Wenneker over te nemen. Bij deze integratie hoort ook de overname van het merk Eliterna en 50 % van de aandelen van Inspirits, waardoor we ons op de Nederlandse markt kunnen vestigen en een echte challenger worden op de Benelux-markt.

2014: Bruggeman breidt uit en vergroot zijn actieradius

Om onze groei bij te benen breiden we onze bedrijfsoppervlakte uit door een nieuwe, ultramoderne opslagplaats met een totale oppervlakte van 2.400 m² te bouwen. Daardoor stijgt onze opslagcapaciteit naar meer dan 5.200 pallets. Bovendien sluit Bruggeman een samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse onderneming Inspirits om er de merken Poliakov, Label 5, Saint James en Porto Cruz te verdelen. Daardoor kan Bruggeman voortaan zijn activiteiten ontplooien in de hele Benelux.

2013: Bruggeman blijft zijn merkenportfolio uitbouwen

In oktober 2013 voegt Bruggeman de merken Porto Cruz, Mangaroca Batida de Côco en Negrita Rhum toe aan zijn assortiment om zich almaar meer als een echte challenger te positioneren op de Belgische markt.

2012: Bruggeman neemt de distributie van het merk Saint James over voor de Belgische en Luxemburgse markt.

Door Saint James te gaan verdelen breidt Bruggeman zijn merkenportfolio uit en positioneert zich op de rummarkt met een uniek merk. Een zuivere rietsuikerrum met AOC Martinique.

2011: Bruggeman neemt Smeets over, de nummer 1 van de Hasseltse jenever.

Met de overname van Smeets worden de Ets. Bruggeman marktleider in de graanjenevers van 30° en meer.

2010: Het diversificatieproces gaat door

Caraïbos, Tiscaz, Aguacana, Gibson, Bally en Old Nick komen het merkenaanbod van Ets. Bruggeman versterken.

2009: de groep La Martiniquaise (Frankrijk) neemt Ets. Bruggeman over

De merkenportfolio met sterkedranken wordt groter en diverser met Poliakov, Label 5 en Canadou.

1998: overname van Ainslie’s Whisky

De Ets. Bruggeman kopen de internationale rechten van de Schotse whisky Ainslie’s en ook van zijn nevenmerken Royal Edinburgh en King's Legend.

1988: overname van distilleerderij Fryns in Hasselt

De Ets. Bruggeman nemen de Hasseltse distilleerderij Fryns over waardoor ze jenever met de oorsprongsbenaming “Hasselt” kunnen produceren.

1987: een nieuwe productie-eenheid gaat open

De distillatieafdeling verhuist van het stadscentrum naar een nieuw industrieel complex aan de Wiedauwkaai.

1952: bouw van een industriële melassestokerij

Er wordt een industriële melassedistilleerderij opgetrokken voor gist en alcohol in Langerbrugge.

1941: bouw van een graanstokerij

Er verrijst een nieuwe graanstokerij in Langerbrugge, langs het Kanaal Gent-Terneuzen. Daar produceert men bakkersgist vanaf 1946. 

1924: distillatie

Anaïs Bruggeman, de dochter van Pieter Bruggeman, trouwt met Louis De Schepper, de zoon van een brouwer die aan de Brabantdam in Gent gevestigd is. De zaak van Pieter Bruggeman, “De Noordpool”, verhuist naar de gebouwen van brouwerij Van Goethem “De drie sleutels” aan de Grauwpoort in Gent. Louis De Schepper begint met de productie van alcoholische dranken.

1884: distributie van wijnen en likeuren

De industriële revolutie bereikt haar hoogtepunt in België. Pieter Bruggeman gaat van start als handelaar in wijnen en likeuren. Hij opent zijn winkel “De Noordpool” in de wijk De Muide in Gent.