2019

Bruggeman verwerft Kidibul

De alcoholvrije bubbels op basis van appels is het favoriete merk van kinderen. Het appeldrankje voor kids staat voor een jaarproductie van  ongeveer 3 miljoen liter, een omzet van 5 miljoen euro en in België een marktaandeel van 80%.

Kidibul

2018

Bruggeman neemt DBBS over

Het bedrijf DBBS is in 1993 opgericht in Huy en specialiseerde zich in de loop der jaren in de productie van aperitieven op basis van vers, met de hand geperst fruitsap. Het merk ZiZi Coin Coin is het paradepaardje van DBBS dat zijn productgamma uitbreidde met merken als Couille de Singe of Monkey Balls. DBBS is actief op de Belgische markt en in buurlanden, waaronder Frankrijk en Nederland. De kwaliteit en uitzonderlijke smaak van deze lokale, Belgische merken zijn echte troeven voor het gamma “local heroes”.

2017

Bruggeman neemt Inspirits Premium Drinks over

Door deze overname lijft Bruggeman de merken Joseph Guy, Jachtbitter, Café Marakesh, Gorter Jenever, Sonnema Berenburg (H. Jansen) in. Dankzij de overname is Bruggeman vertegenwoordigd in de Benelux en verovert het de leiderspositie in de jenevercategorie met merken als Peterman, Smeets en Hertekamp in de Belux en Olifant, Goblet en Gorter in Nederland.

Inspirits

2015

Bruggeman ontpopt zich tot een echte challenger op de alcoholische-drankenmarkt in de Benelux.

Wij blijven investeren in onze jeneverbranche door de Nederlandse jenevermerken Olifant, Smeets en Goblet bij Wenneker over te nemen. Bij deze integratie hoort ook de overname van het merk Eliterna en 50 % van de aandelen van Inspirits, waardoor we ons op de Nederlandse markt kunnen vestigen en een echte challenger worden op de Benelux-markt.

2014

Bruggeman breidt uit en vergroot zijn actieradius

Om onze groei bij te benen breiden we onze bedrijfsoppervlakte uit door een, ultramoderne opslagplaats met een totale oppervlakte van 2.400 m² te bouwen. Daardoor stijgt onze opslagcapaciteit naar meer dan 5.200 pallets. Bovendien sluit Bruggeman een samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse onderneming Inspirits om er de merken Poliakov, Label 5, Saint James en Porto Cruz te verdelen. Daardoor kan Bruggeman voortaan zijn activiteiten ontplooien in de hele Benelux.

Bruggeman

2013

Bruggeman blijft zijn merkenportfolio uitbouwen

In oktober 2013 voegt Bruggeman de merken Porto Cruz, Mangaroca Batida de Côco en Negrita Rhum toe aan zijn assortiment om zich almaar meer als een echte challenger te positioneren op de Belgische markt.

2012

Bruggeman neemt de distributie van het merk Saint James over voor de Belgische en Luxemburgse markt.

Door Saint James te gaan verdelen breidt Bruggeman zijn merkenportfolio uit en positioneert zich op de rummarkt met een uniek merk. Een zuivere rietsuikerrum met AOC Martinique.

Saint James

2011

Bruggeman neemt Smeets over, de nummer 1 van de Hasseltse jenever.

Met de overname van Smeets worden de Ets. Bruggeman marktleider in de graanjenevers van 30° en meer.

Smeets

2010

Het diversificatieproces gaat door

Caraïbos, Tiscaz, Aguacana, Gibson, Bally en Old Nick komen het merkenaanbod van Ets. Bruggeman versterken.

2007

Boisset neemt participatie ad 49% in kapitaal van Bruggeman.

Merkenportfolio wordt uitgebreid met Duval en St.-Raphael.

2009

Boisset verkoopt afdeling “gedistilleerd” waardoor Bruggeman in handen komt van de Franse groep La Martiniquaise.

Diversificatie van merkenportfolio met Poliakov, Label 5 en Canadou.

1987

Een nieuwe productie-eenheid gaat open

Bruggeman verhuist van het stadscentrum naar een nieuw industrieel complex aan de Wiedauwkaai.

1924

Anaïs Bruggeman, de dochter van Pieter Bruggeman, trouwt met Louis De Schepper, de zoon van een brouwer die aan de Brabantdam in Gent gevestigd is.

De zaak van Pieter Bruggeman, “De Noordpool”, verhuist naar de gebouwen van brouwerij Van Goethem “De drie sleutels” aan de Grauwpoort in Gent.

Louis De Schepper begint met de productie van alcoholische dranken."

1884

distributie van wijnen en likeuren

De industriële revolutie bereikt haar hoogtepunt in België. Pieter Bruggeman gaat van start als handelaar in wijnen en likeuren. Hij opent zijn winkel “De Noordpool” in de wijk De Muide in Gent.