CUTTY SARK, opgericht in 1923, is een van de meest herkenbare Schotse whisky's ter wereld.

CUTTY SARK is vernoemd naar de legendarische Tea Clipper – het snelste schip van zijn tijd – en zag het levenslicht in 1923, in volle drooglegging. Het is een whisky die de conventies uitdaagt en een nieuw soort whiskydrinker wil aantrekken. CUTTY SARK heeft een lange, respectabele traditie, helemaal in de geest van het avontuur. De whisky onderscheidt zich met een lichtere smaak en een frissere persoonlijkheid, perfect om te mixen.

5cl - 70cl - 100cl - 175cl

Cutty Sark Original 40°

CUTTY SARK is anders dan de rest en is daar best trots op. Een toegankelijke blend die vlot te drinken is, licht van kleur en smaak. Voor onze Cutty blend selecteren we zorgvuldig whisky's die afzonderlijk gerijpt zijn in selecte vaten in Amerikaans eikenhout, wat een soepele en rijke smaak oplevert met toetsen van karamel en vanille. Door het unieke blendproces vloeien de whisky’s mooi in elkaar en worden ze op een hogere temperatuur gefilterd om een te scherp chill-filtered karakter te vermijden. Dit proces zorgt voor een uniek licht en levendig karakter en maakt CUTTY SARK perfect voor cocktails en mixdrankjes.

Cutty Sark

Cutty Sark & bitter lemon

Born to mix: perfect in allerlei cocktails en combinaties met frisdranken zoals cola of ginger ale. En omdat we trots zijn om anders te zijn, is de Cutty & Bitter Lemon een van onze favorieten:

Vul een highball glas met ijs. Giet 35 ml CUTTY SARK over het ijs. Voeg bitter lemon toe en knijp wat sinaasappel uit over de bovenkant van het glas, zodat de citrus vrijkomt. Garneer met een stukje sinaasappelschil en serveer.

Cutty Sark & Bitter lemon