Single malt whisky, al sinds 1897 gedistilleerd op de oevers van de Lossie net buiten Elgin, een van de oudste steden van Schotland. 

Doorheen zijn lange geschiedenis werd Glen Moray al meermaals bekroond om zijn kwaliteitsproducten, gedistilleerd met respect voor tradities. Nooit overhaast of geforceerd, altijd weldoordacht, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Deze constante toewijding typeert de meesters-distillateurs van Glen Moray. 

Glen Moray Elgin Classic
70cl

Glen Moray Elgin Classic 40°

Onze Single Malt van het huis rijpt gemiddeld zeven jaar in bourbonvaten. Elgin Classic is licht, mild en laat zich makkelijk drinken, voor een zachte prijs.

70cl

Glen Moray Classic Port Cask Finish 40°

Deze whisky met een zachte, fruitige smaak rijpt 8 maanden na in Porto Cruz-vaten. Zo krijgt hij zijn typische, rosé kleur en intense tonen van citrus, zoete karamel en kaneel met een uiterst zachte afdronk. 

Glenn Moray port cask product shot
70cl

"Glen Moray Classic Chardonnay Cask Finish 40°

Een tweede rijping in Chardonnayvaten schenkt deze whisky zijn perfecte evenwicht van gekarameliseerd fruit, versgemalen peper en zoete vanille. Een intense en unieke whisky met een warme afdronk. 

Glenn moray classic chardonnay cask product shot
70cl

Glen Moray Classic Sherry Cask Finish 40°

Alleen de beste olorosovaten mogen dienen om deze buitengewone single malt te veredelen. Vanille en lichte eik zijn vanzelfsprekend in Elgin Classic, maar met tonen van gedroogd fruit en sherry is de afdronk rijkelijk gevarieerd.

Glenn Moray clasic sherry cask finnish product shot
70cl

Glen Moray Classic Peated Single Malt Whisky 40°

Deze intense en subtiel gerookte Single Malt Peated whisky is de ideale kennismaking met geturfde whisky’s. Geïnfuseerd met gerookte gerstemout doet deze whisky je denken aan de geur van verbrand hout.

Glen moray classic peated product shot
70cl

Glen Moray 12 year old Single Malt Whisky 40°

Deze elegante maltwhisky rijpt in voormalige bourbonvaten voor een geroosterde nuance die prachtig in balans blijft met een subtiele zoetheid. Dit prachtige huwelijk van hersftfruit en geroosterde vanille is voorbestemd om van te genieten. 

Glenn moray 12 year old single malt whiskey product shot
70cl

Glen Moray 25 Year Old Port Cask Finish 43°

Deze uiterst zeldzame millésimé wordt aangeboden in beperkte oplage. Elke fles is uniek en individueel genummerd. Deze rijke en complexe whisky kreeg zijn laatste rijping in authentieke portovaten, ingevoerd vanuit de beste portohuizen in Portugal, en biedt een gevarieerd palet van verfijnde aroma’s.

Glenn moray 25 year old port product shot
70cl

Glen Moray 15 year old Single Malt Whisky 40°

Een mix van twee soorten vaten: Oloroso sherry en Amerikaanse eik. Een verrukkelijk complexe whisky met overvloedige tonen van gedroogd fruit, pure chocolade en kruiden. Een intense en bevredigende finish.

Glen Moray 15