Saint James rum is afkomstig uit Martinique en wordt wereldwijd gesmaakt.

De Saint James rums ontstaan uit de gisting en distillatie van zuiver suikerrietsap en voldoen aan de strikte normen van de gecontroleerde oorsprongsbenaming “Rhum Agricole Martinique”. Deze bereidingswijze, een unicum uit de Franse Antillen, bezorgt de Saint James rum een fruitige smaak en uitgesproken aroma's.

70cl - 100cl

Saint James Royal Ambré 40°

Saint James Royal Ambré is dé luxeversie onder de bruine rums. Na 18 tot 24 maanden rijping op eiken vaten onthult hij kruidige tonen (kaneel, muskaatnoot), gesuikerde vruchten (vijgen, dadels) en alle typische toetsen van houtrijping (vanille, geroosterde hazelnoot).

saint james royal ambre logo
70cl - 100cl

Saint James Blanc Impérial 40°

Deze rum bewaart het authentieke aroma van vers geoogst suikerriet. Je proeft florale toetsen (roos, pioen), fruitaroma’s (ananas, passievrucht) en licht kruidige nuances.

saint james blanc imperial logo
70cl

Saint James Vieux 42°

Een echt pareltje onder de rums met een aromatische complexiteit dankzij zijn 3 tot 6 jaar lange rijping op eikenhouten vaten. Saint James Vieux onthult aroma's van vers fruit (pruimen) en droge vruchten (pruimen, amandelen, noten), in combinatie met vanille-aroma’s. Deze rum kan zowel puur of als cocktail met extra smaak gedronken worden.

Saint James Vieux
70cl

Saint James 7 Years Old 43°

Deze rum wordt minstens 7 jaar gerijpt en kent een rijkdom aan aroma's. In de neus merken we zachte kruiden op (kaneel met een ondertoon van vanille), gemengd met droge vruchten en gekonfijt fruit. De aanwezige tannines bezorgen deze 7 jaar oude rum een mooie afdronk, met een finale warme toets.

st james vieux 7 y logo
70cl

Saint James 12 Years Old 43°

Deze rijke en complexe rum wordt minstens 12 jaar gerijpt. De neus van deze Saint James onthult volle houtnoten door het langdurige contact met geselecteerde eikenhouten vaten. We proeven toetsen van kreupelhout en verbranding (geroosterde koffie), vergezeld door uitgesproken kruiden zoals muskaatnoot, die stilaan plaatsmaken voor zachtere smaken van kaneel en pruimen.

st james vieux 12 y logo
70cl

Saint James 15 Years Old 43°

Een uitzonderlijke rijping van minstens 15 jaar maakt deze rum erg klassevol. In de neus vermengen zich bosachtige toetsen (paddenstoelen, droog hout) met geroosterde geuren (verbrand, geroosterd hout), eigen aan het verbranden van de vaten. In de mond overheersen tannines en een houtsmaak, waarbij toetsen van droog, verbrand hout de hele mond innemen. Deze rum kent een opmerkelijke afdronk.

st james vieux 15 y logo
70cl

Saint James Fleur de Canne Vieux 42°

Deze rum wordt 4 à 5 jaar gerijpt in zorgvuldig geselecteerde houten vaten die hem heerlijke toetsen van blonde tabak en mokka geven, terwijl de originele smaak van rijp suikerriet bewaard blijft. 

saint james vieux canne 42
St james cannes 50
70cl

Saint James Fleur de Canne Blanc 50°

Een witte rum die uitsluitend gemaakt is van suikerriet geoogst tijdens het droge seizoen, waardoor deze rum een rijk en fruitig bouquet heeft. 

70cl

Saint James Quintessence 42°

Voor deze rumblend werden de beste oogstjaren uit Saint James’ geschiedenis geselecteerd. Dit uitzonderlijk product omvat het volledige smakenpalet van onze oude Millésimés. In de neus nemen we een zacht, fruitig boeket waar (vijgen, gedroogde dadels). Daarna volgt de klassieke smaak van een oude Saint James, gevolgd door een fijne en zachte toets van kreupelhout, gebrande koffie en kruiden. In de mond krijg je een houtachtige smaak die evolueert naar een warm en rijk aroma.

Saint James Quintessial
70cl

Saint James Cuvée 1765 43°

Saint James Cuvée 1765 is een subtiele blend van een uitgelezen selectie rums die minimum 5 jaar op kleine, eiken vaten gerijpt zijn. Een mooie Cuvée voor liefhebbers van rum met een uniek karakter. De neus heeft een kruidige aanzet (kaneel en nootmuskaat). De smaak is krachtig en kruidig met toetsen van gebrande koffie en cacao en geweekt fruit. Dit alles op een achtergrond van geurig hout waardoor de subtiliteit van deze rum ten volle tot zijn recht komt.

Saint James Cuvee