Smeets, het iconische jenevermerk met roots die teruggaan tot 1921, staat synoniem voor Hasseltse graanjenever van uitmuntende kwaliteit.

Het merk Smeets is sinds 2011 in handen van de firma Bruggeman-La Martiniquaise

In de hele productiecyclus blijft Smeets Jenever trouw aan zijn rijke tradities. Dit resulteert in een standvastige kwaliteit, een grote diversiteit en een unieke, onnavolgbare smaak. Met recht een door velen zeer gewaardeerde bestseller!

Naast zijn graanjenevers biedt Smeets ook een uitgebreid assortiment aan vruchten- en crème likeuren.

100cl

Smeets Extra 35°

De populairste en best verkochte authentieke Hasseltse jenever in België. Deze traditionele, uniek smakende jenever in zijn typische groene fles ontstaat uit een subtiele mix van moutwijn, kruiden en jeneverbessen. Deze iconische graanjenever van hoogwaardige gedistilleerde moutwijn wordt gestookt en 6 maanden gerijpt op Hasseltse bodem. Hiermee voldoet Smeets aan de voorwaarden om het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk 'Hasseltse Jenever' te  voeren.  Smeets Extra 35% is sterk aromatisch en heeft een zachte, afgeronde en herkenbare graansmaak. Heerlijk om ijskoud puur te drinken of als basis voor een verrassende mixed drink.

Smeets graan hasselt jenever logo
100cl

Smeets Hasselt 30°

Deze graanjenever wordt gemaakt van zuivere rogge en gerstemout. Het "broertje” van Smeets Extra volgt hetzelfde productieproces, maar krijgt een lager alcoholgehalte. Deze jenever van 30° verwarmt je diep van binnen met zijn subtiele kruidenaroma en jeneverbessensmaak.

Smeets graan hasselt jenever logo

Spicy Juniper

Een heerlijk zoete en tegelijktertijd kruidige mix van Smeets Extra, gingerale en 2 druppels Angustora bitter.

Vul een high ball glas tot aan de rand met ijsblokjes. Voeg 50 ml Smeets Extra toe. Steek een lange barlepel tot aan de bodem in het glas en giet hierlangs de gingerale. Werk af met 2 druppels Angustora bitter en wat muntblaadjes.

Smeets Spicy Juniper