News
26 March 2020

De strijd tegen corona brengt enkele ongeziene ontwikkelingen met zich mee: niet enkel is er een stormloop op toiletpapier en pasta in de winkel, ook desinfecterende alcohol en handgels zijn bijna niet meer te vinden. Nochtans is dat een noodzakelijk middel in de zorgsector. Distilleerderij Bruggeman zet nu alle middelen in om de zorgsector uit de nood te helpen en maakt gedenatureerde alcohol die de voorbije week volop werd uitgeleverd aan ziekenhuizen, apotheken en thuisverplegers over het hele land. Tevens produceert het bedrijf nu ook desinfecterende handgels.

Niet voor consumptie

De voorbije week leverde Bruggeman - grootste stoker van het land met een aanzienlijke stock aan alcohol - volop alcohol (96,2% vol) aan ziekenhuizen, apotheken en thuisverplegers in het hele land. Door een schrijnend tekort aan desinfecterende alcohol worden er woekerprijzen vastgesteld op de markt. “Dat is voor ons gewoonweg onwerkelijk”, vertelt Lieven Stevens van Bruggeman. “Wij willen onze bijdrage leveren aan de zorgsector, die zwaar onder druk staat momenteel. Daarom zijn we volop ontsmettingsalcohol aan het produceren die we tegen kostprijs aanbieden aan de sectoren die hier het meeste nood aan hebben.” 

Daarnaast produceert Bruggeman momenteel ook gedenatureerde alcohol – dit is alcohol waarvan het alcoholpercentage van 96,2% vol naar 75% vol wordt teruggebracht door toevoegingen die het product ongeschikt maken voor menselijke consumptie. Die alcohol wordt verkocht aan ziekenhuizen en andere onmisbare schakels in de zorgsector, waaronder thuisverplegers, bejaardentehuizen en de voedings- en verpakkingsindustrie.

Desinfecterende handgels

Ook producenten van desinfecterende handgels kunnen de hoge vraag amper volgen. Bruggeman ontwikkelde daarom een handgel (hydro alcoholic gel) die geproduceerd wordt en verdeeld wordt onder de medische sector en de voedingsindustrie. Die sectoren kampen ook op vlak van handgels met een chronisch tekort. Op deze manier wil Bruggeman zijn steentje bijdragen en de veilige werking garanderen voor alle mensen die werkzaam zijn in de meest noodzakelijke sectoren.